Blog 1 4

Je hebt ze vast wel eens voorbij zien komen: Winacties. Hoezo gebruiken bedrijven dit en waar is het goed voor? Een winactie is goed om meer likes te krijgen, meer interactie, meer betrokkenheid en het misschien wel het belangrijkste: Meer e-mailadressen!

Waarom zijn e-mailadressen zo belangrijk? Met e-mailadressen kun je namelijk een klantenbestand opbouwen om later deze klanten wat aan te bieden en zo omzet te genereren.

Nu denk jij misschien: “ik wil ook wel zo’n winactie opzetten”. Dat kan, maar bereid je wel eerst goed voor!

Welke kenmerken bezit een goede winactie:

  • Je geeft iets weg wat grote waarde heeft. Je doelgroep kan jouw winactie gewoon niet afslaan. Bijvoorbeeld: Cheque ter waarde van €500. Of een volledige outfit van jouw merk. Of 1x gratis eten bij jouw restaurant.
  • De afbeelding die je gebruikt bij je advertentie visualiseert duidelijk jouw winactie. Gebruik een opvallende afbeelding met daarin een tekst over jouw winactie. Bijvoorbeeld “Win een kledingcheque ter waarde van €500 euro, doe nu mee!”

Nadat je zo’n winactie hebt opgezet, heb je een heleboel e-mailadressen waarvan 1 persoon jouw winactie zal winnen. Maar wat doe je met de rest van de e-mailadressen en hoe zorg je ervoor dat je daar omzet uit kunt halen?ZTIpHCq5JRbjBCdW2OoFdxf1DjRl7fZ5CkcWviWKA KXVmSBdY44E6Qe1aEJXAVh T5DBwTpkTURlHEqfnEyWK TzeLbvefxTdvFjfaOOZhSBCqebJDKHb1HjHuhEN4P27Aka Cif6ba2JY4oMzrIjk

E-mail marketing is daar het antwoord op. Je kunt bijvoorbeeld 4 mails gebruiken in deze volgorde:

𝗠𝗮𝗶𝗹 𝟭: Een mail waarin je iedereen bedankt voor het aanmelden van de winactie

𝗠𝗮𝗶𝗹 𝟮: Een mail waarin je tegen iedereen zegt dat ze bijvoorbeeld 3 mensen moeten taggen onder jouw post zodat zij extra kans krijgen om te winnen. (hiermee krijg je als het ware nog meer ‘gratis’ aanmelders)

𝗠𝗮𝗶𝗹 𝟯: In deze stap mail je alleen de winnaar en vraag je om zijn gegevens om de weggever op te sturen. Tip; Vraag diegene ook om een post te doen op zijn social media waarin hij laat weten dat hij heeft geeft gewonnen.

𝗠𝗮𝗶𝗹 𝟰: Hier mail je iedereen die niet heeft gewonnen. Deze mail gaat voor omzet zorgen. Je mailt iedereen en zegt dat ze niet hebben gewonnen maar als bedankje wel een speciale korting krijgen van bijvoorbeeld 20%. Laat aan hen weten dat deze korting maar 48 uur geldig is. Geloof me, er zullen zeker mensen zijn die gaan profiteren van deze korting!

Leave a Comment