Blog 1 5

Benieuwd hoe je jouw website kunt optimaliseren? Hieronder hebben we vier tips klaar liggen.

𝗠𝗼𝗯𝗶𝗹𝗲-𝗳𝗶𝗿𝘀𝘁

Ik zie vaak mooie websites op mijn laptop, tot het moment dat ik dezelfde website open op mijn mobiel. Wat een teleurstelling heb ik dan wel niet soms.. De meeste mensen zitten tegenwoordig namelijk op hun mobiel, zorg daarom er ook voor dat jouw website goed geoptimaliseerd is op de afmeting, schermgrootte, spannen en bandbreedte van een mobiel.

𝗞𝗹𝗲𝘂𝗿

Kleurgebruik speelt een belangrijke rol bij het opbouwen van een website! Er is namelijk uit diverse onderzoeken zelfs gebleken dat kleur een impact heeft op emotie, informatieverwerking en zelfs het gedrag van een persoon. Ben jij ook al bewust bezig geweest met ‘kleur’ op je website?

𝗟𝗲𝗲𝘀𝗯𝗮𝗮𝗿𝗵𝗲𝗶𝗱

Ik kom wel eens websites tegen met een zwarte achtergrond en een donkere letterkleur. Dit zorgt ervoor dat het lastig lezen wordt en een potentiële klant afhaakt. Voor doorlopende lange teksten is het beter om zwarte letters te gebruiken op een lichte kleur achtergrond (wit).

𝗖𝗮𝗹𝗹 𝗧𝗼 𝗔𝗰𝘁𝗶𝗼𝗻

Je klant is geïnteresseerd en wilt een afspraak met je maken, alleen er is nergens makkelijk een knop te vinden met ‘AFSPRAAK MAKEN’. Klant heeft geen zin om te zoeken en maakt de keuze om toch geen afspraak te maken. Hoe zonde is dit?

Zorg daarom altijd ervoor dat je duidelijke buttons hebt met een goede Call to Action.

Leave a Comment