Blog 1 3

𝐁𝐞𝐧 𝐣𝐢𝐣 𝐯𝐚𝐧 𝐩𝐥𝐚𝐧 𝐨𝐦 𝐯𝐨𝐨𝐫 𝐡𝐞𝐭 𝐞𝐞𝐫𝐬𝐭 𝐭𝐞 𝐠𝐚𝐚𝐧 𝐚𝐝𝐯𝐞𝐫𝐭𝐞𝐫𝐞𝐧? Goed bezig, check mijn vorige posts posts die ik heb gedeeld voor meer tips! Voor je gaat adverteren wil ik je nog wat meegeven. Een soort van checklist…

Waarschijnlijk heb je vast al een Facebookpagina. Zo niet? Maak het even aan want anders kun je niet gaan adverteren. Dit kun je doen via deze link: https://www.facebook.com/pages/create/.

𝗕𝘂𝘀𝗶𝗻𝗲𝘀𝘀 𝗠𝗮𝗻𝗮𝗴𝗲𝗿

Het is zo dat jouw persoonlijk facebookaccount altijd automatisch ook een advertentieaccount heeft. Alleen ik wil je toch adviseren om een Business Manager aan te maken, en via daar te gaan werken. Hierdoor kun je namelijk makkelijker met meerdere personen het bedrijf en advertenties beheren. Dit maakt het ook makkelijk als je het bijvoorbeeld ooit wilt gaan uitbesteden.

Via deze link maak je een Business Manager (BM) aan:

www.business.facebook.com

𝗕𝗲𝘁𝗮𝗹𝗶𝗻𝗴𝘀𝗺𝗲𝘁𝗵𝗼𝗱𝗲

Zodra je een BM hebt aangemaakt, moet je ook even een betalingsmethode kiezen. Als je ingelogd ben in je BM, kun je vervolgens naar instellingen gaan en dan naar betalingsinstellingen. Hier kun je jouw betalingsmethode toevoegen. Ik raad je aan om te kiezen voor “creditcard”, aangezien je dit meer opties geeft in je doelgroep manager. (je kunt dan bv je e-mailbestand toevoegen)

𝗙𝗮𝗰𝗲𝗯𝗼𝗼𝗸 𝗣𝗶𝘅𝗲𝗹

Een facebook Pixel is super belangrijk! Vergeet het dus ook niet te installeren. Heb je dit nog niet geïnstalleerd, dan kun je ook nooit iets gaan tracken. Je kunt bijvoorbeeld niet achterhalen of je advertentie goed loopt.

One thought on “Doe dit voordat je begint met adverteren!

Leave a Comment