Blog 1 6

Vorige maand kreeg ik een bericht van iemand en vroeg me of ik een blackfriday actie kon opzetten voor haar. Deze challenge had ik meteen geaccepteerd.

Afgelopen jaar op BLACKFRIDAY kregen we een bericht van een klant en vroeg of wij een BLACK FRIDAY actie konden opzetten voor haar. Ons doel was om €10.000 omzet te draaien op BLACKFRIDAY. uiteindelijk is het geen €10.000 euro, maar €22.000 euro geworden. 

Wat voor strategie we hebben  gebruikt om 22k omzet te behalen? Ik zal jullie kort meenemen in de strategie. 

We waren 7 november van start gegaan en we kregen een budget van €2000 euro om uit te geven aan marketing.

Dit hebben we gedaan:

  • 7 t/m 19 november  lead advertenties gelanceerd met als doel om de e-mailbestand te laten groeien. We hadden binnen 12 dagen de e-mailbestand laten groeien van 800, naar 2200 subscribers. Dit had ik gedaan d.m.v. een winactie.
  • 19 november hebben we de winnaar bekend gemaakt via de mail. Veel mensen zijn benieuwd of ze hebben gewonnen, dus de kans dat ze de E-mail openen is groter dan normaal. Hier hebben we op ingespeeld door in dezelfde mail een mega korting aan te kondigen die op dat moment van start zou gaan. Hierdoor zagen we meteen een piek in de omzet.
  • Vanaf 19 november tot aan Blackfriday zijn we begonnen met adverteren. We hebben hier geen “koude mensen” getarget, enkel mensen die al minimaal 1x in aanraking zijn gekomen met de website of Facebook/Instagram pagina. De kans dat deze mensen een aankoop doen is groter dan mensen die nooit in aanraking zijn gekomen met de website of pagina. 

Door deze strategie heeft dit bedrijf van 19 november tot aan Blackfriday een enorme piek in hun omzet gehad. In totaal waren er dus twee pieken in omzet, wat resulteerde in een omzet van ruim €22.000.